Alege limba

Diferenta dintre semnele luminoase fabricate din NEON Sticla sau banda LED NEON

07.09.2022

Nu esti sigur daca intelegi pe deplin diferentele dintre neonul obisnuit si banda LED? Exista o multime de mituri pe internet care arata de ce ar trebui sa alegi unul in locul celuilalt. Noi ne propunem sa va prezentam intr-un mod mai clar informatiile, astfel ca am identificat diferentele cele mai importante intre cele doua.
Le veti gasi detaliate mai jos, iar toate acestea puse la un loc pot fi ghidul dumneavoastra de baza pentru modul in care ar trebui sa abordati ambele tipuri de iluminare.

Semnele din NEON au ramas populare in randul companiilor din intreaga lume, deoarece lumina pe care o emit este variata si vibranta. Din cauza notorietatii si a statutului, neonul este inca ales de cei creativi care doresc sa atraga atentia. In comparatie, semnele cu LED-uri sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic si in plus ofera o alternativa mai ieftina pentru persoanele care nu isi permit sa mearga pe calea neonului.


Luminozitatea – ambele fac lumina, dar modul in care sunt procesate ii confera fiecaruia un specific vizual unic. Cea mai evidenta diferenta este ca semnele din NEON folosesc tuburi de sticla adevarata. Pe de alta parte, semnele cu LED-uri sunt create folosind benzi de diode emitatoare de lumina care, atunci cand sunt insirate, dau iluzia unui efect asemanator neonului si sunt invelite intr-o manta de polimer pentru a proteja fiecare dioda.

Atractivitatea și estetica – ambele tipuri de semne sunt bune pentru a atrage atenția. Unii susțin că neonul în stil vintage are un avans semnificativ față de banda LED în ceea ce privește aspectul, ceea ce este probabil valabil pentru anumite tipuri de magazine. Cu toate acestea, aspectul luminos, curat și modern al panourilor LED neon artificiale se dovedește extrem de popular și îl depășește rapid pe „nobilul” concurent.

Atragerea atenției – nu există nicio îndoială, luminile cu LED-uri sunt cu siguranță mai strălucitoare și pot fi văzutechiar strălucind în timpul zilei, în timp ce lumina de la panourile de neon din tub de sticlă este considerabil mai moale și mai proeminentă după întuneric.

Cerințe de spațiu – nu este valabil pentru toate întreprinderile, dar cafenelele mici sau magazinele pot prefera LED-ul, deoarece este cu 1/4 până la 1/3 mai subțire decât opțiunea de sticlă. De asemenea, sunt foarte ușoare și pot fi pur și simplu puse pe blat (cu un suport), agățate de undeva sau montate pe perete.

Costul total – atunci când includeți orice cerințe profesionale de instalare, întreținere și înlocuire în proiectare și fabricație, LED-ul este aproape întotdeauna cea mai eficientă opțiune din punct de vedere al costurilor.

Economii de energie – aici un semn cu LED este alegerea clară, deoarece poate fi de până la 10 ori mai eficient din punct de vedere energetic decât același semn realizat din tuburi de neon din sticlă.

Versatilitate – luminile LED vin într-o gamă mult mai largă de culori și pot fi îndoite mult mai strâns, oferindu-vă opțiuni mai bune în ceea ce privește formele și stilurile de semnalizare. Opțiunile de animație sunt, de asemenea, mai bune, ca și posibilitatea de a asocia banda LED-ul cu alte medii de semnalizare, cum ar fi litere de canal sau imprimare UV pentru a crea ceva spectaculos.

Siguranță – Semnele cu neon din sticlă se pot sparge și se încălzesc. De asemenea cei care produc semne din NEON sticla se supun la riscuri mari ale sanatatii dupa o perioada de timp in acest domeniu. Luminile cu LED-uri sunt acoperite cu un material flexibil, de obicei atașat de o tablă acrilică rezistentă la spargere și nici măcar nu se încălzesc.

In concluzie, cele mai multe dintre aspectele importante depind de cât de mare va fi semnul, de unde va fi instalat, de dimensiunea afisajului și de ceea ce doriți să facă.

Coșul de cumpărături

Nu ai adăugat niciun produs în coș
Continuă cumpărăturile